
פיתוח תוכן
לפעמים רעיונות מבליחים משום מקום, רגעים של השראה שיש ללכוד אותם. השראה כזו היא דבר נפלא, אבל אי-אפשר לסמוך עליה כשרעיונות הם העבודה שלך. יוצר ומפתח צריך להיות מסוגל למצוא רעיונות חדשים בכל רגע נתון. מעבר לכך, חשוב לזכור שרעיונות בפני עצמם, מבריקים ומקוריים ככל שיהיו, לא שווים הרבה. רעיונות דורשים פיתוח וטיפוח לפני שאפשר לעשות איתם משהו, עד אז הם רק מילים ריקות.
כאן נכנסת עבודת פיתוח התוכן, התחום השני שאני עוסק בו, לצד הכתיבה. פיתוח תוכן ניתן לעשות בהרבה דרכים – יש שיטות שעוזרות לעורר את זרם הרעיונות, יש דרכים אנליטיות למצוא פתרונות יצירתיים, יש טריקים שעוזרים לחשוב על רעיונות חדשים ומקוריים, ויש עוד שלל כלים שאני משתמש בהם כדי ליצור דברים חדשים או "לשפץ" דברים קיימים (כלומר לעבודות עריכה או פיתוח נוסף).
אחת הקלישאות בפיתוח תוכן מכל סוג – רומן, סיפור קצר, תוכנית ריאליטי או משחק מחשב – היא הביטוי "לחשוב מחוץ לקופסא". כדרכן של קלישאות, היא קצת מטעה. קודם כל, ולפני שמתחילים לחשוב מחוץ לקופסא, חשוב מאוד להכיר את הקופסא, לדעת מה יש בה ואיך משתמשים בה, ובקיצור, לשלוט בחומר. חשיבה קריאייטיבית טובה נובעת בראש ובראשונה מהבנה ומהיכרות עם כל הניואנסים, הטריקים והשטיקים של כל צורת ביטוי, ומשליטה ברזיה.
אחרי ששולטים בארגז הכלים היצירתי ובידע המקצועי הרלוונטי, מגיע השלב הבא והחשוב לא פחות: התחקיר. לא משנה כמה אתה יצירתי, וכמה החושים הדרמטיים שלך משובחים, בסופו של דבר אתה צריך לדעת על מה אתה מדבר, או כותב. לכן חשוב לקרוא חומר רקע, לפגוש אנשים רלוונטיים ולשאול שאלות.
עכשיו מגיע החלק הכיפי – היצירה עצמה.